Tabăra „Floare de Colț”, aflată la intrarea în Parcul Național Ceahlău din județul Neamț, își ia numele de la floarea protejată la nivel european, ce crește pe culmile din această zonă. Masivul Ceahlău, aflat în mijlocul Carpaților Orientali, are vârfuri ce ajung la 1907 m (Ocolașul Mare) și 1904 m (Toaca). Cabana Fântânele, Vf. Toaca și faimoasa Cascadă Duruitoare (înaltă de 25 de metri) sunt obiective ale drumețiilor din programul taberei.

Hotelul Casa Pelerinul (***) se află la baza pârtiei de schi din Durău și oferă camere de două locuri cu baie proprie, apă caldă în permanență și mobilă de lemn masiv.  

La doar 8 kilometri de hotel (la 10 minute distanță cu microbuzul taberei) se află lacul Izvorul Muntelui, navigabil la bordul flotei noastre de caiace.

Pentru că ne plac mișcarea și activitățile în natură, suntem echipați pentru o varietate de sporturi precum tir cu arcul, orientare cu busola, fotbal, baschet, volei, badminton, ping-pong, petanca, slack-line și multe altele.

Programul de aventură include atelierele de supraviețuire în natură, accesul în Parcul de escaladă Durău (include 6 trasee de dificultate progresivă) și jocurile de Teambuilding (Veverița zburătoare, Platformele mobile etc).

Tabăra mai dispune de un paraclis, 5 săli pentru serile de cinema, karaoke, dans și spectacole de teatru, o cantină și un cabinet medical care funcționează 24h/24.

Localizare

Tabăra „Floare de Colț”, aflată chiar la intrarea în Parcul Național, își ia numele de la floarea protejată la nivel european, ce crește pe culmile muntoase ale Masivului Ceahlău. Vf. Toaca (1904 m), Cabana Fântânele și faimoasa Cascadă Duruitoare (înaltă de 25 de metri) sunt obiective ale drumețiilor din programul taberei.

Cazare și masă

Hotelul „Pelerinul” se află chiar la baza pârtiei de schi și dispune de tot confortul unei locații de trei stele: camere cu două locuri, baie proprie, apă caldă non-stop. Mâncarea, pregătită în bucatăria proprie, este servită în sala de mese cu o capacitate de 200 locuri. Meniurile de miercuri și vineri vor fi de post, iar în perioadele 26-28 iunie și 1-14 august se va oferi mâncare de frupt, fără carne.

Cazare la vilă

Vilele din apropierea Mănăstirii Durău conțin apartamente de 2 camere cu câte 3 locuri și baie, apă caldă non-stop. 

Activități acvatice

La doar 8 kilometri de hotel (la 15 minute distanță cu microbuzul taberei) se află lacul Izvorul Muntelui, navigabil la bordul flotei noastre de caiace. Ambarcațiunile, special construite pentru a evita răsturnarea, vestele de salvare, precum și supravegherea salvamarilor noștri, fac dintr-o tură cu caiacul o activitate 100% sigură.

Sport

Pentru că ne plac mișcarea și activitățile în natură, suntem echipați pentru o varietate de sporturi precum tir cu arcul, orientare cu busola, fotbal, baschet, volei, badminton, ping-pong, petanca, slack-line și multe altele.

Aventură

Probabil cea mai atractivă componentă a taberei este programul de aventură, care include accesul în parcul nostru de escaladă (unde copiii au acces la 6 trasee diferite ca dificultate), o tiroliană mare, leagănul uriaș, atelierele de supraviețuire în natură și de frânghii joase.

Biserica taberei

Rugăciunile de dimineață și de seară, atelierul „Întreabă preotul” și Sfânta Liturghie din ultima zi a taberei au loc în Paraclisul „Sf. Daniil Sihastru”.

Spații activități

Tabăra dispune de 5 săli pentru serile de cinema, karaoke, dans și spectacole de teatru, și o sală de conferințe. În colaborare cu Unitatea de Primire Urgențe Piatra-Neamț, dispunem de un cabinet medical propriu,  care funcționează non-stop, în incinta taberei.

Viața în tabară

Structură program

Fiecare copil participă la activități împreună cu colegii de echipă și animatorul lor. Grupele de participanți sunt formate în funcție de vârstă.

Programul unei zile cuprinde 5 ateliere pentru fiecare echipă, la care se adaugă 1 activitate comună, seara.

Ziua de tabără începe cu trezirea, la ora 8:00. Conduși de animatorii lor de la o activitate la alta, participanții au un timp de odihnă după masa de prânz (siesta).

Ultima activitate a zilei se termină la ora 22.00.

Vezi programul unei zile aici.

Recomandări pentru bagaj și detalii de avut în vedere înainte de plecarea în tabără pot fi consultate aici.

Evenimente speciale

VILLAGE BOUND: Echipa primeste misiunea de a raspunde contra-timp unor întrebări despre stațiunea Durău. Pentru a afla toate răspunsurile, participanții vor apela la orice resurse pot gasi, de la ghiduri turistice pana la localnici.

KRACA PAKA: o seară plină de distracție, de la probe amuzante și scenete până la provocări inginerești!

SEARA TALENTELOR: desen, dans, voce, instrumente muzicale? Fiecare participant are ocazia sa-si impartaseasca talentul cu restul taberei.

SFÂNTA LITURGHIE: o dată pe săptămână, întreaga tabără se reunește în cadrul Sfintei Liturghii. Ne rugăm împreună, iar cei care își doresc și se pregătesc, pot primi Sfânta Împărtășanie.

ORIENTAREA DE NOAPTE: aptitudinile invatate la Orientare sunt cel mai bine puse la incercare pe intuneric. Impreuna cu animatorii, echipa are misiunea de a completa un traseu prin padure cu lanterna si busola.

SUPRAVIEȚUITORUL: Copiii înfruntă condițiile vitrege ale naturii: construiesc un adăpost rezistent la intemperii, fac focul și își prepară propria hrană la jăratec. Trusa supravietuitorului include și nalbe delicioase! (marshmallows)

FOC DE TABĂRĂ: in ultima seară a taberei, ne adunăm cu toții pe pârtie pentru un uriaș foc de tabără. Chitare, cântece, bună dispoziție.