Tabăra „Floare de Colț”, aflată la intrarea în Parcul Național, își ia numele de la floarea protejată la nivel european, ce crește pe culmile muntoase ale Masivului Ceahlău. Acest munte este cel mai înalt din Carpații Orientali, vârfurile sale ajungând la 1907 m (Ocolașul Mare) și 1904 m (Toaca). Cabana Fântânele, Vf. Toaca și faimoasa Cascadă Duruitoare (înaltă de 25 de metri) sunt obiective ale drumețiilor din programul taberei.

Hotelul Casa Pelerinul (***) se află la baza pârtiei de schi și oferă camere de două locuri cu baie proprie, apă caldă în permanență și mobilă de lemn masiv.

La doar 8 kilometri de hotel (la 10 minute distanță cu microbuzul taberei) se află lacul Izvorul Muntelui, navigabil la bordul flotei noastre de caiace.

Pentru că ne plac mișcarea și activitățile în natură, suntem echipați pentru o varietate de sporturi precum tir cu arcul, orientare cu busola, fotbal, baschet, volei, badminton, ping-pong, petanca, slack-line și multe altele.

Pentru programul de aventură avem două tiroliene, Leagănul uriaș, panoul de cățărat și atelierul de supraviețuire în natură.

În categoria arte sunt cuprinse activități de modelaj in lut și woodsticks (muzică ritmică).

Tabăra mai dispune de un paraclis, 5 săli pentru serile de cinema, karaoke, dans și spectacole de teatru, o cantină și un cabinet medical care funcționează 24h/24.

Localizare

Tabăra „Floare de Colț”, aflată chiar la intrarea în Parcul Național, își ia numele de la floarea protejată la nivel european, ce crește pe culmile muntoase ale Masivului Ceahlău. Vf. Toaca (1904 m), Cabana Fântânele și faimoasa Cascadă Duruitoare (înaltă de 25 de metri) sunt obiective ale drumețiilor din programul taberei.

Cazare și masă

Hotelul „Pelerinul” se află chiar la baza pârtiei de schi și dispune de tot confortul unei locații de trei stele: camere cu două locuri, baie proprie, apă caldă non-stop. Mâncarea, pregătită în bucatăria proprie, este servită în sala de mese cu o capacitate de 200 locuri.

Schi

Cursurile de schi se desfășoară timp de 4 zile, câte 3 ore/zi și sunt susținute de personalul Școlii de schi „Wild Mountain”. Pe lângă atestarea internațională ca monitori de schi, instructorii noștri sunt certificați pentru operațiuni salvare montană, operațiuni salvare pe pârtii de schi și acordare prim ajutor calificat.

Închirierea echipamentului de schi (schiuri, bețe, clăpari, căști) și utilizarea instalației de teleschi sunt incluse în prețul taberei.

Sport

Pentru că ne plac mișcarea și activitățile în natură, suntem echipați pentru o varietate de sporturi precum: tir cu arcul, orientare cu busola, fotbal, ping-pong, petancă și multe altele.

Arte

În această categorie sunt cuprinse activități de modelaj în lut și woodsticks (muzică ritmică).

Biserica taberei

Rugăciunile de dimineață și de seară, atelierul „Întreabă preotul” și Sfânta Liturghie din ultima zi a taberei au loc în Paraclisul „Sf. Daniil Sihastru”.

Spații activități

Tabăra dispune de cinci săli pentru serile de cinema, karaoke, dans și spectacole de teatru și o sală de conferințe. În colaborare cu Unitatea de Primire Urgențe Piatra-Neamț, dispunem de un cabinet medical propriu,  care funcționează non-stop, în incinta taberei.

Viața în tabară

Structură program

Fiecare copil participă la activități împreună cu animatorul si colegii de echipă. Grupele de participanți sunt formate în funcție de vârstă.

Programul unei zile cuprinde 5 ateliere pentru fiecare echipă, la care se adaugă 1 activitate comună, seara.

Ziua de tabără începe cu trezirea, la ora 8:00. Conduși de animatorii lor de la o activitate la alta, participanții au un timp de odihnă după masa de prânz (siesta).

Ultima activitate a zilei se termină la ora 22.00.

Vezi programul unei zile aici.

Evenimente speciale

VILLAGE BOUND: Echipa primeste misiunea de a raspunde contra-timp unor întrebări despre stațiunea Durău. Pentru a afla toate răspunsurile, participanții vor apela la orice resurse pot gasi, de la ghiduri turistice pana la localnici.

HOKEY DE ZĂPADĂ: Folosind mături în loc de crose, două echipe încearcă să ducă „pucul” în plasa porții adverse

DUEL CU CASTEL: După două ore dedicate proiectării, construcției și personalizării castelelor se calibrează catapultele. Se dă startul bătăliei și aflăm care strategie a funcționat mai bine: o cetate mai întărită sau un „tun” mai performant?

KRACA PAKA: o seară plină de distracție, de la probe amuzante și scenete până la provocări inginerești!

SEARA TALENTELOR: desen, dans, voce, instrumente muzicale? Fiecare participant are ocazia sa-si impartaseasca talentul cu restul taberei.

SFÂNTA LITURGHIE: o dată pe săptămână, întreaga tabără se reunește în cadrul Sfintei Liturghii. Ne rugăm împreună, iar cei care își doresc și se pregătesc, pot primi Sfânta Împărtășanie.

ORIENTAREA DE NOAPTE: aptitudinile invatate la Orientare sunt cel mai bine puse la incercare pe intuneric. Impreuna cu animatorii, echipa are misiunea de a completa un traseu prin padure cu lanterna si busola.

SUPRAVIEȚUITORUL: Copiii înfruntă condițiile vitrege ale naturii: construiesc un adăpost rezistent la intemperii, fac focul și își prepară propria hrană la jăratec. Trusa supravietuitorului include și nalbe delicioase! (marshmallows)