Misiunea Taberei „Floare de colț” este să ofere copiilor și tinerilor o experiență vie a relației lor cu Dumnezeu și cu semenii, în spiritul credinței ortodoxe, într-un mediu natural, recreativ și educativ.

În tabără, copiii și tinerii pot descoperi noi sensuri ale lumii din exteriorul și din interiorul lor, prin experiențele pe care le trăiesc și care devin astfel surse de învățare.

Tabăra este totodată o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber, un mediu în care participanții leagă noi prietenii și se bucură de frumusețile naturii.

De aceea, viziunea noastră se referă la crearea unui mediu sigur, distractiv și educativ pentru copii și tineri, în care ei se pot dezvolta personal (emoțional, spiritual, fizic etc), în care se pot împrieteni, auto-depăși, și pot deveni astfel adolescenți independenți și responsabili.

Implicare

În tabără nu doar îi distrăm pe copii, ci îi și implicăm. Fiecare activitate se desfășoară cu asistența personalului nostru calificat, care îi provoacă pe cei mici să deprindă abilități noi și să le îmbunătățească pe cele vechi. Prin încurajare, copiii învață mai mult despre ei înșiși și despre propriul potențial.

Distracție

Ce ar fi o tabără fără distracție? Simțindu-se bine, participanții sunt motivați să încerce activități noi. Distracția și timpul petrecut împreună umplu tabăra de zâmbete și creează prietenii de o viață.

Învățare

În tabără, copiii și tinerii învață atât din experiențele pe care le trăiesc, cât și din instruirea oferită de personalul nostru în cadrul activităților. Prima parte a fiecărui atelier este dedicată instruirii, iar cea de-a doua exersării noilor abilități într-un mediu distractiv, organizat si necompetitiv.

Prietenie

Prieteniile care se formează în tabără sunt unul din motivele pentru care participanții noștri se întorc an după an. Împărțirea pe grupe de vârstă, activitățile de construire a echipei, jocurile, atelierele și asistența oferită de animatori îi încurajează pe copii să se împrietenească, chiar și pe cei care au dificultăți în acest sens.

Spiritualitate

Tabăra „Floare de colț” își propune să creeze un mediu în care copiii și tinerii să poată trăi credința creștin-ortodoxă prin relaționarea cu Dumnezeu și cu cei din jurul lor. Astfel rugăciunile de dimineața și seara, Sfânta Liturghie din ultima zi a taberei și atelierul „Întreabă Preotul” sunt prilejuri de cunoaștere și experiere a credinței și totodată ocazii de cunoaștere aprofundată a sinelui și a celorlalți.

Lucrul în echipă

Pe tot parcursul programului de tabără, participanții sunt provocați să lucreze împreună. Obiectivele unei echipe pot fi atinse atunci când fiecare membru reușește să ofere celorlalți și să primească de la ei atenție, respect, timp și sprijin. Odată învățată, aceasta este o lecție pe care o vor reține pentru tot restul vieții.

Responsabilitate

În tabără, copiii învață valoarea propriilor contribuții. Fie că este vorba de a duce vasele la spălat, de a păstra curățenia în cameră, de a fi punctual sau de a respecta regulie din contractul de valori al grupului, participanții înțeleg că au un rol și că de îndeplinirea lui depinde bunul mers al taberei.

Deconectare

Tabăra oferă o alternativă lumii virtuale a jocurilor pe tabletă, telefon și calculator: o lume a naturii, sporturilor, artelor și a aventurii. Participanții învață să se bucure de conviețuirea cu ceilalți și să intre în contact cu natura ca dar al lui Dumnezeu și mediu reconfortant pentru suflet și trup. 

Parcul de escaladă

 

Unul dintre scopurile noastre este de a-i încuraja pe participanți să-și depășească propriile limite. Parcul de escaladă dispune de 100 de elemente situate între platformele copacilor la înălțimi diferite și reprezintă provocări dispuse în 10 trasee de dificultăți progresive. Tiroliana de 91+23m este una dintre cele mai apreciate atracții.

Pentru mai multe detalii, dar și poze sau feedback-uri, puteți accesa pagina de Facebook a Parcului de escaladă apăsând aici.