Proiectul „Tabăra din pridvorul satului” a început în vara 2012 prin organizarea de tabere pentru copiii din 4 parohii sărace ale Arhiepiscopiei Iașilor din județele Iași și Botoșani (Horodiștea; Șcheia, Căuiești; Mironeasa; Bâcu, Cioca Boca).

Majoritatea acestor copii nu ar fi avut niciodată posibilitatea de a participa într-o tabără, de a se juca cu toți copiii din satul lor, de a simți bucuria copilăriei și entuziasmul atmosferei de tabără. 

Iar dacă ei nu au putut veni în tabără, ne-am gândit să meargă tabăra la ei!

Văzând așadar bucuria copiilor din aceste sate și impactul puternic al acestor tabere în viața parohiilor implicate, în vara anului 2013 am continuat proiectul în 8 parohii, iar din 2014 până în 2016 în câte 9 comunități rurale.

Din vara anului 2017 și până în prezent „Tabăra din pridvorul satului” este organizată anual în peste 30 serii de comunități rurale în fiecare vară, cu sprijinul Departamentului Tineret MMB, pentru copii și tineri din județele Iași, Neamț și Botoșani. Până acum acest proiect a ajuns la peste Astfel, au participat gratuit până acum peste 15000 de copii și tineri în aceste tabere.

Cei care doresc să ofere donații pentru organizarea acestui tip de activități, pot utiliza datele de mai jos:

 

Mitropolia Moldovei și Bucovinei - Departament Tabere

B-dul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 14, Iași

Cont: RO15CECEIS0130RON0694909 - CEC Bank Iași 
C.U.I.: RO15711931

.